Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Møysalen

  H�yde: 1262 moh.
  Fylke: Nordland
  Kommune: Lødingen
  Kartblad: 1232 III Sortland
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (4 turer)


  Turbeskrivelse
  Majestetiske Møysalen er Hinnøyas høyeste topp, og følgelig er utsikten herfra direkte fantastisk. Etter Lofast har nye muligheter åpnet seg, og de som skal besøke Møysalen har mange fine ulike veivalg til toppen.

  Hinnøyas høyeste fjell, og en av de desidert flotteste sommerturer i området. Helt klart et fjell som man bør besøke. Det er flere veier til topps, og med Lofast så har en ny vei åpnet seg. Det vanligste er å starte i Lonkan og ta båt inn Lonkanfjorden, enten egen båt eller man kan benytte firmaet Møysaltur, som også tilbyr guidede turer. Stien starter innerst i fjorden (den tykkeste røde markeringen), og er godt merket og opptråkket. Den første biten går inn dalen, derretter er det bratt, rett opp Memuruskaret. Vel oppe av dette på ca 500 moh så er det jevn stigning til topps. Enkelte biter er litt eksponert, så det er lagt ut kjetting her. Helt mot toppen så ligger det en bre som må krysses. Denne er bratt ned på begge sider, så enkelte velger å ha med seg et tau man kan holde i. Dette er ikke nødvendig, men kan være en ekstra sikkerhet hvis man plages litt med høyder.

  Hvis man velger å kjøre Lofastveien, så parkerer man ved vestkanten av Storvannet. Her er det en merket sti som stort sett er grei å finne, men denne er ikke like markert som stien opp fra Lonkanfjorden. Man slipper båttransport her, men bakdelen er at det blir en bra mye lengre marsj for å komme til topps.

  En tredje variant er å følge stien fra Vestpollen i Øksfjorden. Også her må man ha båt for å komme til startpunktet. Dette er en merket sti, men noe utydelig til tider. Stien går opp til nedre Møysalvann som passeres på sørsiden. Deretter så følger man de røde merkingene til man kommer inn på "Lofaststien" på ca 350 moh. Videre derfra så møter man hovedstien på rundt 500 moh, og følger denne til topps.

  Som sagt en av de virkelig flotte sommerturene i området, og i egenskap av høyeste topp på Hinnøya så har man enorm utsikt. God utsikt over Vesterålen, og på godværsdager så ser man helt til Sverige og toppen av Kebnekaise.

  Kart
  Kart Møysalen

  Denne siden er vist 22540 ganger