Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Fagerfjellet

  H�yde: 907 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1534 II og III
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (3 turer)


  Turbeskrivelse
  Fagerfjellet er et lett tilgjengelig fjell i Ramfjorden. Fjellet er ikke spesielt bratt, så det kan være et alternativ hvis man er usikker på skredfaren ellers. Uansett må man bruke sunn fornuft

  Et lett tilgjengelig fjell i Ramfjorden, som kan være et alternativ på dager der man velger vekk de bratteste fjellene. På vei fra Tromsø så tar man av mot Breivikeidet, og parkerer ved starten av en skogsvei som går samme vei som man følger i starten. Endel skog i starten, men her følger man bare skogsveien opp. Videre oppover så er det bare å gå til topps. Nedover igjen så finner man partier med fin kjøring, enkelte små renner og nedsenkinger som det kan ha samlet seg endel snø i, så man kan absolutt få fin skikjøring her.

  Gjennom skogen så følger man enden samme vei ned som opp, eller så slipper man seg ned gjennom en lysning i skogen noe nord for den veien man fulgte opp. Ikke av de meste spektakulære fjellene i Tromsøområdet, men verd et besøk på dager der vær og føre ikke tilsier at man tar de høyeste og bratteste toppene.

  Kart
  Kart Fagerfjellet

  Denne siden er vist 12482 ganger