Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • DurmÃ¥lsfjellet

  H�yde: 921 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1434 II - Tussøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Durmålsfjellet er et av de lett tilgjengelige fjellene på sørøstsiden av Kattfjordeidet. Med 921 moh er det noe høyere enn de andre, men sesongen er like lang her. Den nordvendte siden gir flott skikjøring hele våren

  Når man kjører fra Tromsø er Durmålsfjellet det siste fjellet man har på venstresiden, før man forlater Kattfjordeidet. Kjør over hele Kattfjordeidet, og når man begynner å kjøre nedover mot Nordfjorden, så ser man Durmålsfjellet på venstre side. Parkering er ikke noe problem her, det er flere parkeringsplasser på begge sider av veien. Veien opp til toppen går først inn i dalen som ligger til venstre (nord) for foten av fjellet. Når man har kommet inn i denne dalen, så begynner selve stigningen, og man følger da ryggen oppover. Det er to mulige veier opp, enten langs ryggen i øst eller ryggen i vest. Vi har kun gått østryggen på ski, og det er også dette som er korteste vei opp til høyeste punkt (921 moh). Det er ingen varde her som markerer toppen, men det er ganske greit å ta ut høyeste punkt. Bare vær oppmerksom på hengeskavler her! Nedkjøringen holder høy kvalitet, og gir flott kjøring ihvertfall ut mai måned. Det er bare å slippe seg ned i gryta som vender mot nord, og nyte nedkjøringen.

  Siste biten kan man velge å kjøre ned en renne som går ned noe lenger ned i dalen, eller følge samme vei som man kom opp. Vær oppmerksom på skredfare både ned det øverste henget og spesielt renna hvis man velger å kjøre denne.

  Kart
  Kart Durmålsfjellet

  Denne siden er vist 13214 ganger