Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Steinskardtind

  H�yde: 817 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1434 II - Tussøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (2 turer)


  Turbeskrivelse
  Dette er en lett tilgjengelig topp på Kattfjordeidet, og med sin mer eller mindre nordvendte side et godt alternativ til ettermiddagsturer sent på våren. Ca en times marsj til toppen, og kurant kjøring ned igjen

  Steinskardtinden er en av de mange lett tilgjengelige toppene på Kattfjordeidet, og følgelig mye besøkt hele sesongen. Toppen er den første som ligger på venstre side av Kattfjordeidet når man kjører fra Tromsø, det er normalt sett greit å finne parkering her.

  Veien opp følger en liten forsenkning i starten, når man kommer over denne renna så gir veien videre seg selv. På det bratteste er det partier over 30 grader, så man skal vise aktsomhet også på denne toppen. Toppen er bare 817 moh, og når man starter på knappe 150 moh, så er ikke dette den største utfordringen Tromsø kommune har å by på hva toppturer angår. Det er allikevel fullt mulig å få fin skikjøring, og snøen ligger her ut mai, i likhet med bl.a Langfjellaksta og Straumsaksla . Alt i alt et greit alternativ til en ettermiddagstur på ski sent på året.

  Kart
  Kart Steinskardtind

  Denne siden er vist 12449 ganger