Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Jiehkkevárri

  H�yde: 1834 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1633 IV - Storfjord
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (2 turer)


  Turbeskrivelse
  Skituren over Jiehkkevárri blir ofte kalt Norges fineste skitur, og ikke uten grunn. På 1834 meter, høyeste i Troms, har man en fantastisk utsikt over hele Lyngsalpene, samt mye flott skikjøring på vei ned igjen.

  Dette er det høyeste fjellet i Troms, og skituren fra Holmbukt over Jiehkkevarrimassivet og ned i Fornes kalles ofte for Norges fineste skitur. Dette er en helt fantastisk skitur som byr på over 2000 høydemeter stigning, enorm utsikt over Lyngsalpene og øvrige fjell i Troms. Dette er et fjell alle toppentusiaster bør besøke.

  Den mest vanlige veien opp går via Holmbukttind. Fra toppen av Holmbukttind så må man slippe seg ned ca 150 høydemeter i østlig retning før man tar fatt på siste etappe til topps. Den siste biten går over en isbre, sikringsutstyr (tau, sele, isøks) bør være med her. Velger man å kjøre ned over Kveita og ned i Fornes, bør man bruke tau også her. En annen mulighet er å gå over Blåisen, men dette er bratt og kan kreve sikringsutstyr. En tredje mulighet er å gå inn Goverdalen og opp skaret/dalen som strekker seg fra dalen og nordøst mot toppen. Felles for alle rutene er at det er nødvendig med kunnskap om bre og utstyr til å krysse bre.

  For de som har interesse av alpin klatring så er det mange muligheter her, ryggene på østsiden kan antakelig gi fin klatring.

  Kart
  Kart Jiehkkevárri

  Denne siden er vist 16705 ganger