Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Tussen

  H�yde: 796 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Bjarkøy
  Kartblad: M 1332 IV Harstad
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (2 turer)


  Turbeskrivelse
  Tussen ligger på nordenden av Grytøya, og er en av øyas nærmeste topper mot Bjarkøya. Fra toppen kan man nyte nydelig utsikt mot storhavet og de fleste andre retninger. Ned fra toppen er det flotte muligheter for telemarkskjøring

  Lille Tussen er en flott topp på Grytøya som ikke vises fra bilveien. Fra fergeleiet på Bjørnerå tar man av til venstre, og kjører gjennom tunellen til Dale. Ta av opp mot Sommerfjøsene, der er det ordnet en meget flott parkering, og dette er startsted for turen. I starten er det endel skog som må forseres, men dette går fort og snart er man ved framenden av Storvatnet. Det kan lønne seg å holde litt høyde gjennom skogen på øststiden av vannet, da unngår man å slippe seg helt ned til selve vannet. Ute av skogen ser man toppen rett imot, og tryggeste vei til topps går langs nordryggen. Denne følger man helt til topps, og da kan man nyte en fantastisk utsikt.

  Toppen har en luftig rygg som kan gi mange flotte bilder, samt kremutsikt mot Store Tussen, et langt mer krevende fjell. Man får også en panoramautsikt mot Bjarkøy fra toppen.

  Ned igjen er det bare å ta ut en linje ut fra føre og ferdigheter. Siden er tidvis bratt, så her må man gjøre gode vurderinger ift skredfaren. Ved foten av selve hovedsiden kan man velge å kjøre helt ned til vannet, for så å gå denne biten tilbake, eller holde samme høyde gjennom skogen som på vei opp. Det siste alternativet sparer en for litt gåing, men man mister da noe kjøring.

  Kart
  Kart Tussen

  Denne siden er vist 9498 ganger