Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Lille BlÃ¥mann

  H�yde: 844 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1534 III - Tromsø
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (3 turer)


  Turbeskrivelse
  Lille Blåmann er en lett tilgjengelig topp som nåes fra Håkøybotn utenfor Tromsø. I underkant av to timers marsj gir brukbar kjøring hvis forholdene er der.

  Dette er en lett topptur, med mulighet for å legge inn noe bratt skikjøring hvis man ønsker det. Det er flere mulige veier til topps, den vanligste er å parkere i Håkøybotn. Vinterstid bruker det lokale skilage å sørge for brøytet parkeringsplass (mot noen kroner i parkeringsavgift). Herfra går det som regel spor til topps, men veien følger nordøstryggen opp. Fin utsikt på toppen, man ser bl.a over mot fjellene på østsiden av Kattfjordeidet herfra. Store Blåmann og Hollendermassivet. Ned igjen velger man bare den linja man selv ønsker.Det er mulig å finne forholdsvis bratte heng (dog ikke av de bratteste på Kvaløya), eller hvis man ønsker lange slake sider så følger man bare samme vei ned som man gikk opp.

  Det planlegges et alpinanlegg i den sørøstlige delen av fjellet, Arctic Center. Planene for dette anlegget ser lovende ut, men inntil dette står ferdig må man benytte bena til topps.

  Kart
  Kart Lille Blåmann

  Denne siden er vist 24020 ganger