Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Storstolpan

  H�yde: 974 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1434 II - Tussøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (5 turer)


  Turbeskrivelse
  Storstolpan er et av mange fantastiske fjell vest på Kvaløya. Siden ligger delvis nordvendt, så her kan man kjøre ski til langt ut i mai. Toppen byr også på spektakulær utsikt i alle retninger.

  En favoritt om våren hos undertegnede, en bratt og flott side opp mot toppen som kan gi kjempeflott kjøring hele mai. Merk at denne toppen ikke har noe navn på kartet, men heter Storstolpan etter to "stolper" som ligger nord for toppen. På folkemunne er det alikevel toppen på 974 moh som kalles Storstolpan.

  Kjøreturen fra Tromsø tar en times tid, man kjører til Tromvik først. Her tar man av mot Rekvik, og parkerer på toppen av eidet mellom Tromvik og Rekvik. Herfra går turen opp over skaret rett sør for Humpen (531 moh), og så må man slippe seg ned til vannet på 355. Tidlig på sesongen krysser man dette greit, er man sent på året kan det hende at isen har gått. Uansett så kommer man seg over ved elveutløpet. Etter å ha krysset vannet så gir veien seg selv, rett opp :). De siste metrene til topps velger de fleste å sette igjen skiene, da det blir noe brattere og smalere, men det finnes de som tar skiene med seg helt opp og dropper utfor disse 4-5 metrene.

  Utsikten er upåklagelig, og man får et godt inntrykk av hvordan starten av Ersfjordtraversen er. Veien ned igjen går samme vei som opp, evt så kan man gå over til Store Hollendaren og kjøre ned her. Dette krever dog at man har satt igjen en bil i Grøtfjorden

  Kart
  Kart Storstolpan

  Denne siden er vist 11725 ganger