Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • BlÃ¥tind (Den sovende soldat)

  H�yde: 1180 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Balsfjord
  Kartblad: 1533 I - Lavangsdalen
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (6 turer)


  Turbeskrivelse
  Blåtind, eller den sovende soldat som den også kalles, er fjellet som er foreslått som utforløype i et eventuelt OL i 2018. Fra toppen er det en fantastisk utsikt mot Lyngen, indre Troms, Malangen og Tromsø.

  Blåtind kalles ofte den sovende soldat på grunn av den karakteristiske formen fjellet har når man ser det sørfra. Da ser man "tydelig" en soldats hode, med hjelmen og det hele.

  Dette fjellet var foreslått som arena for utfor og super-G i et eventuelt OL i 2018. For å komme hit kjører man sørover fra Tromsø, og gjennom Lavangsdalen. Helt i enden av Lavangsdalen er det en skibru, her svinger man av til venstre like før denne brua. Det er en avgiftsparkering ved startstedet, men gratisparkering ved Grendehuset/skibroen. Ruta opp går gjennom skogen langs ryggen som ligger sør/sørøst for bekkefaret. Her er det en ryddet gate oppover, og det er lett å gå her. Vel ute av skogen dreier man mot nord (venstre) og sikter seg inn mot østryggen. Tidvis legges vinterruta midt i gryta, men østryggen er tryggere ift skred. Vel oppe på toppen kan man nyte en fantastisk utsikt, her har man god utsikt mot Lyngen, Malangen, Balsfjort og Tromsø. Sommeruta ned igjen følger samme vei som opp, denne er godt merket da toppen er en av ekstratoppene til "ti på topp 2009". Er man her vinterstid er det bare å finne beste linje og nyte nedfarten. Skredfaren må som alltid vurderes. Vinterstid er det ofte mye folk på toppen, så det kan være lurt å være tidlig ute. Absolutt et fjell som anbefales vinterstid.

  Kart
  Kart Blåtind (Den sovende soldat)

  Denne siden er vist 29969 ganger