Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Styrmannstind

  H�yde: 955 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: M 1434 II - Tussøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Styrmannstinden ligger mellom store og lille Hollendaren og byr på spektakulær utsikt fra toppen. Turen opp er ikke altfor krevende, men mye steinur gjør at det tar litt tid.

  Fra Tromsø kjører man over til Kvaløya, og sørover mot Eidkjosen. Her tar man av mot Tromvik og følger veien til man er innerst i Grøtfjorden. Her er det flere gode parkeringsmuligheter, startpunktet er omtrent det samme som for Store Hollendaren.

  Sommerstid går det en sti som går helt frem til Klatrehytta, men denne kan være noe vanskelig å finne. I starten går det greit, men etterhvert blir den noe mer utvisket. Stien går ca midt i dalen oppover, og snor seg frem iblant steinene. Når man står i salen mellom Zapffetoppen og Styrmannstinden, så tar man til høyre og går rett til topps herfra. En fin sommertur som byr på fin utsikt i et av Kvaløyas mest alpine områder.

  Vinterstid er det flere muligheter for fin skikjøring, bl.a. skal det være fullt mulig å kjøre ned på vestsiden, men dette har vi ikke prøvd selv (enda), så vær forsiktig hvis dette skal prøves.

  Kart
  Kart Styrmannstind

  Denne siden er vist 11201 ganger