Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Skitntind

  H�yde: 1042 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: M 1434 II - Tussøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (4 turer)


  Turbeskrivelse
  Mellom Ersfjorden og Kattfjorden ruver Skittentind. Vinterstid er dette en nydelig tur, med god utsikt, og belønningen er flotte forhold for telemark på veien ned.

  Kanskje Kvaølyas mest kjente og mest besøkte skifjell? Det er ihvertfall mange som tar turen til Kvaløyas nest høyeste topp (bare slått av Store Blåmann med to meter) i løpet av sesongen. Vi har opplevd at minst 60-70 skikjørere har tatt turen hit på en og samme dag, da blir det i overkant mye folk...

  Parker på Kattfjordeidet, kryss Kattfjordvannet og sett kursen mot skaret sørvest for Djeveltanna. Her dreier man litt mot venstre (sør) og følger ryggen til man står over Trollskardvannet. Her må man slippe seg ned noen høydemeter og gå over dette vannet. Etter dette så følger man skaret rett frem (nord) til man er inne i selve siden som leder til topps. Her er det bare å følge siden helt opp. Merk at når man følger denne ruta (dette er det vanlige) så kommer man ikke helt til topps, men til en fortopp. For å komme til topps så må man krysse ryggen i nord et stykke under toppen og så følge siden opp slik at man kommer til topppunktet fra nordsiden. Alternativt så kan man klatre opp i noen renner som er tilgjengelig fra fortoppen, men dette krever minst isøks og stegjern. Skal man til toppen, så anbefales den andre ruta. De fleste går ikke til topps, men stopper på fortoppen da det er herfra man får den flotte skikjøringen.

  Det går en renne på baksiden som kan kjøres på ski. Denne er bratt og flott, og byr på artig rennekjøring. Husk å vurdere skredfaren før det settes utfor her! Hvis man ikke kjører ned på baksiden, så følger man samme vei ned som opp, her kan man legge inn en mengde varianter, de ivrigste tar seg ned i noen renner i overkant av Toppskardvannet og kjører bratte svinger her. Det er bare å ta ut den linja man selv ønsker.

  Nok et flott og lett tilgjengelig fjell under 30 minutts kjøring fra Tromsø.

  Kart
  Kart Skitntind

  Denne siden er vist 12068 ganger