Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Middagstind (Kvaløya)

  H�yde: 1006 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1434 II - Tussøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (2 turer)


  Turbeskrivelse
  Med sine 1006 meter er Middagstind en av Kvaløyas 1000-metere. Når man først er kommet over Tverrfjellvannet tar man høydemetere fort, og nedoverturen er nydelig for telemarkskjøring.

  Middagstind er en av mange populære topper på Kattfjordeidet, og det er mange som besøker denne ila vintersesongen. Sommerstid er nok ikke dette fjellet like attraktivt, men kan nok by på fine opplevelser også da. Parker på Kattfjordeidet og sett kursen mot Tverrfjellet. Kryss Tverrfjellvannet og ved innerenden av dette åpner hele den flotte siden seg. Følg siden oppover mot skaret mellom Middagstinden og høyde 991. Vel oppe i skaret setter de fleste igjen skiene og går de siste metrene opp mot fortoppen til Middagstinden. Skal man helt opp til toppunktet på 1006, så krever dette normalt bruk av sikringsutstyr. Siste biten til topps gås fra øststiden (siden mot Skitntinden).

  Når toppbesøket er unnagjort kan man gjøre klar til en flott nedfart. Siden er bratt, over 30 grader enkeltes steder, så vær oppmerksom på snøskred i denne siden, sola tar godt her sent på året. Det har vært tilfeller her der skikjørere har blitt tatt av skred. Ved gode skiforhold kan man kjøre ned renna nord for høyde 546 på Tverrfjellet, og med dette få en mer direkte linje mot parkeringsplassen (se også kommentar fra tripman under).

  En av tusenmeterstoppene på Kvaløya som absoultt bør besøkes av skikjørere.

  Kart
  Kart Middagstind (Kvaløya)

  Denne siden er vist 15827 ganger