Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Buren

  H�yde: 802 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: M1434 II - Tussøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (6 turer)


  Turbeskrivelse
  Buren er vel blant de lettest tilgjengelige toppene på nordsiden av Ersfjorden. Fra toppen er det nydelig utsikt utover fjorden, samt over den imponerende fjellrekka mot vest.

  Buren er et kjent skifjell mellom Kaldfjorden og Ersfjorden. Med en knapp halvtimes kjøring fra Tromsø er det lett tilgjengelig, og med sine 802 moh så byr det på mye fin skikjøring. Det vanligste er å parkere ved Susannajord, evt så kan man starte fra eidet over Ersfjorden. Fra parkeringen ved Susannajord så er det bare å sette kursen rett mot toppen, og følge de ryggene som er naturlig å følge. Man bør ikke gå opp det siste lange henget til topps, men heller holde ryggen på østsiden (til høyre når man ser oppover). Nedkjøringen er flott, og topphenget er av høy klasse. Man kan kjøre helt til Ersfjorden hvis man ønsker det, eller så setter man kursen mot parkeringen på Susannajord. Vær oppmerksom på at det er endel glatte sva i nederste del, så skredfaren må vurderes.

  Buren er også et av to alternativer som slutt for den kjente Ersfjordtraversen (hvis man går fra vest mot øst). Den andre sluttmuligheten for denne traversen er Store Blåmann.

  Kart
  Kart Buren

  Denne siden er vist 18976 ganger