Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Elgen

  H�yde: 534 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Harstad
  Kartblad: 1332 IV - Harstad
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (5 turer)


  Turbeskrivelse
  Ved Elgsnes utenfor Harstad ligger Elgen, en nydelig kort fottur. På veien opp er det nydelig utsikt mot Grytøya og storhavet, samt spektakulære fjellsider ned mot Elgsnes.

  Elgen er fjellet som ligger helt ytterst på den lille halvøyen som skiller Kasfjorden og Toppsundet. Alle som har beundret midnattsola fra Nupen har sett denne gå i skjul bak Elgen, et flott syn. For å komme til foten av fjellet kjører man nordover fra Harstad, over Møkkelandseidet. Derfra tar man av mot Aunfjellet og kjører ned mot Aun. Helt mot slutten av veien parkerer man ved kirken som ligger her, og da er det bare å følge stien opp til topps. Det er flere veier frem til man kommer til nordryggen, men det er ikke noe problem å finne frem.

  Siste biten opp går langs nordryggen, denne kan virke noe luftig men det er ikke noe problem å komme seg opp her. Vel oppe kan man nyte en fantastisk utsikt, fjellet er bare 534 moh men herfra har man virkelig god utsikt. På midtsommeren mens midnattsola holder til i nord så anbefales dette som en kveldstur, å skue midnattsola fra toppen anbefales på det sterkeste.

  Kart
  Kart Elgen

  Denne siden er vist 18450 ganger