Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Jonsheimtind

  H�yde: 619 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Kvæfjord
  Kartblad: 1232 II Gullesfjorden
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Jonsheimtind er en klassisk tur, med flere alternativer oppover. Dette er kanskje ingen sykkeltopp, men en flott, litt lengre tur, til fots, som kan anbefales.

  Fra Harstad kjører man nordvestover, over Bergsengbrua, og følger riksvei 83 mot Borkenes. Ved Gåra tar man av til venstre, og følger veien videre mot Refsnes. Kjør forbi fergeleiet, og følg veien rundt Austerfjorden til Vesterbotn, der man parkerer på større plass nedenfor veien på høyre side. Ta inn på DNT-sti, merket Fossestua, og følg denne noen meter, før man tar av mot venstre, og tar høyde oppover Foraklubben. Følg ryggen i sørlig retning, og ta retning inn under bergene på østsiden av Middagsfjellet. Etter bergene vender man vest, og fortsetter mot toppen av Middagsfjellet på DNT-stien. Når det begynner å gå nedover, ta retning mot østsiden av største Jonsheimvann, og følg etter hvert ryggen opp mot toppen av Jonsheimtind.

  Alternativet til denne ruten er å følge DNT-stien opp til Langdalsvannet blir synlig, for så å følge ny sti østover til toppen (se rød rute på kart). Lilla rute er raskere, tørrere, og spesielt i starten går denne i et finere terreng. Ulempen med lilla rute er at stien er noe av og på, men i klarvær skal det være umulig å gå feil.

  Turen kan også startes i Kongsvikdalen.

  Kart
  Kart Jonsheimtind

  Denne siden er vist 5748 ganger