Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Vikelandsfjellet

  H�yde: 421 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Kvæfjord
  Kartblad: 1332 IV - Harstad
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  I forhold til antall høydemeter er Vikelandsfjellet en lang og fin tur på sykkel. Variert terreng, og en tur som anbefales på tohjulingen.

  Fra Harstad, kjør nordover og følg riksvei 83 mot Åsegarden ved Bergseng. Følg veien forbi Åsegarden, og over Kvæfjordeidet. En drøy km etter skiparkeringsplassen på venstre side, ta ned til venstre rett før liten bakketopp ved Storhågen. Følg denne, og parker ved trafostasjonen. Følg traktorveien oppover (først gjennom to porter) til Gåsvannet, ta stien mot høyre, over bekken, og oppover Kvitbergryggen. Oppover ryggen er det et og annet parti som er syklemessig krevende. Stien flater så mer eller mindre ut, og fram til Justevannet er det fin og småteknisk sykling. Følg så stien på sørsiden av vannet, ta litt høyre og over myren, og begynn stigningen mot toppen. Her er også et og annet parti der flere nok må dytte litt på sykkelen. Oppe på flaten er det bare å tråkke fram til varden. Nedfarten følger samme vei som opp.

  Dette er syklemessig en variert og morsom tur i fint terreng, og kan absolutt anbefales.

  Et annet mindre teknisk alternativ er følge traktorveien (tidligere ti på topp) fra Voktor. Parkering på slette på venstre side av veien i underkant av 100 meter før busstopp på høyre side av veien. Traktorveien starter ved busstoppet. Følg denne oppover, og ta traktorvei til venstre (det går en traktorvei til venstre like før denne, men denne sykler du forbi) ved en grusbakke (et lite sagbruk dukker da snart opp på høyre side). Etter hvert blir traktorveien mer utydelig og begrodd, men ikke verre enn at du greit finner veien til vestenden av Justevannet. Herfra følger man samme rute som over.

  Kart
  Kart Vikelandsfjellet

  Denne siden er vist 5217 ganger