Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Fugldalsfjellet

  H�yde: 1686 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1634 III Lyngen og 1534 II Ullsfjord
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Det 4. høyeste fjellet i Troms, med en fantastisk utsikt mot flere av de andre høyeste fjellene i fylket. Et ypperlig valg når man ønsker en lang vårskitur, her har man både en bratt renne og store fine sider å leke seg i. Utsikten fra toppen er selvsagt upåklagelig, helt klart verd et besøk

  Fugldalsfjellet er et fantastisk flott skifjell, ypperlig til vårturer eller tidlig sommerturer. Fjellet er med sine 1688 moh det 4. høyeste i Troms (etter Jhiekkevarri, Kveita og Njunis) og det er dermed ikke noe problem å kjøre ski til melkesyra tar en her.

  Fjellet ligger i samme området som de mer kjente toppene Jiehkkevárri og Holmbukttind, men er av en eller annen grunn mye mindre besøkt enn disse.

  Fra Tromsø er det ca en times kjøretur til startstedet i Fugledalsbukta. Hit kommer man ved å kjøre sørover, ta av ved Laksvatn og deretter følge veien i drøye 3 mil. Like etter passering Fugldalselva så kan man ta av til høyre, og her parkerer man på en stor parkeringsplass. De første tre km inn Fugldalen er relativt slak, her tar man ikke noe særlig høyde. Men så snart disse er unnagjort, så tar man høyde fort. Etter å ha gått noe oppover, så vil man se starten på renna som går fra i underkant av 600 moh til ca 1040 moh. Denne renna er rundt 30 grader bratt hele veien, mot slutten er den over 35 grader bratt så vurdering av forholdene er nødvendig før man starter på denne. Avhengig av forholdene så kan det hende at skiene må av sekken mot slutten av renna. Hvis det er fare for skare/is, så kan det også være greit å ha med stegjern og isøks.

  Vel ute av renna så åpner det seg et stort område, med en lang og innbydende skibakke. Denne bakken er mye lengre enn hva den ser ut til, ikke spesielt bratt, men når man går her så får man inntrykk av at den aldri tar slutt. Bakken tar alikevel slutt, man kommer opp på østryggen, og en fantastisk utsikt åpenbarer seg. Videre herfra er det bare å dreie mot toppen og ta fatt på de siste ca 100 høydemetrene. Selve toppen er, som mange andre topper i akkurat dette området, helt flat. Utsikten er meget bra, og det er bare å samle krefter før man tar fatt på 1600 høydemeter med skikjøring av høy kvalitet. Avhengig av forholdene, så kan renna under breen være noe utfordrende, men hvis man går her på våren i fint vær, så er denne morsom å kjøre. Vær oppmerksom på at sola varmer godt i denne renna sent på året, noe som igjen kan føre til slushskred.

  Alt i alt en lang og meget fin tur, som absolutt anbefales. Toppen kommer virkelig til sin rett som vårtur, men da må man ofte bære skiene inn og ut Fugldalen. Beregn 5 timer til toppen, avhengig av forholdene og om man må bære ski eller ikke.

  Kart
  Kart Fugldalsfjellet

  Denne siden er vist 6306 ganger