Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Slettinden

  H�yde: 1115 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1533 IV - Malangseidet
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Et fint skifjell i Malangen, godt synlig fra Tromsø. Godt egnet som vårskitur da det ofte kan være litt avblåst her, men det er fullt mulig å få pudderturer hit (vi hadde perfekt føre i midten av april).

  Etter åpningen av Ryaforbindelsen har et stort og flott turområde blitt langt mer tilgjengelig for Tromsøfolket. Her ligger kremtoppene på rekke og rad, Slettinden er en av disse. Toppen har et noe langt innsteg, men hvis man ikke har vært her før så er fjellet helt klart verd et besøk. Fjellsiden er godt synlig fra Tromsø, og mang en skiløper har nok sett muligheter for fin skikjøring her.

  Fra Tromsø kjører man sørover på Kvaølya, og gjennom den nye tunnellen som ble ferdigstilt høsten 2011 (Ryaforbindelsen). Etter tunnellen fortsetter turen sørover (høyre), og etter ca 10-12 minutters kjøring parkerer man. Grendehuset er et fint startsted, da kan man følge en skiløype i starten. Innsteget er som nevnt noe langt, men hvis man vil unngå mye opp og ned i starten, så følger man dalen sør for Inderelva og godt inn i dalen. Nordsiden er rundt 30 grader bratt, men man kan gå tryggere ved å gå lengre inn dalen før man starter stigningen mot topps. Det går alikevel relativt greit å gå, og toppen nås greit på under 3 timer.

  En alternativ og mer direkte rute til topps går langs ryggen øst for gryta under toppen (blå stiplet linje). Her kommer man seg opp raskere, men det er brattere spesielt i slutten og dette krever gode forhold. Se her for en beskrivelse av denne varianten

  For nedkjøringen så har man også flere muligheter. Det vanligste er å følge samme vei ned som normalruta opp, men man kan også kjøre ned i gryta ved gode forhold.

  Med sin vest/nordvestvendte side så kan man få fine turer her også lang utpå våren, da kan nok også gryta være en fin variant (vi har ikke prøvd denne nedfarten).

  Kart
  Kart Slettinden

  Denne siden er vist 6260 ganger