Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Lasselitind

  H�yde: 896 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Ibestad
  Kartblad: 1332 I Andørja
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (3 turer)


  Turbeskrivelse
  Fra Harstad er nok Lasselitind den beste skitoppen på Rolla når tilgjengelighet og kjøreforhold tas i betraktning. Med en nydelig utsikt og flere gode nedfartsmuligheter er denne toppen verdt et besøk.

  Fra Harstad tar man fergen fra Stangnes og over til Sørrollnes på Rolla. Herfra følger man veien mot Hamnvik, og etter 6-7 km parkerer man på venstre eller høyre side av veien rett etter passert Storelva (Sør-Forsa Vassdrag). Herfra følger man traktor(scooter)veien oppover på venstre side av rørgaten. Etter nest siste sving, krysser man Storelva, og tar sikte mot sørlig østrygg oppover mot Lasselitind. I forhold til raseksponering anbefales det å holde sørsiden av ryggen til det flater ut, for så å ta rake veien til toppvarden. Herfra kan man også, hvis ønskelig, ta en kjapp tur innom Rolla (926 moh) i nord.

  I forhold til nedfart er det mange muligheter. Vi har til nå bare kjørt ned gryta mot Heimerdalen, som gir en sammenhengende flott nedfart. Ved usikre snøforhold er det kanskje tryggere å følge samme rute som opp, som også gir en meget fin, men ikke like bratt kjøring. Mellom Lasselitind og nordsiden av Rollavarden er det mange alternative nedfartsruter i østlig retning, men disse er dessverre ikke utprøvd av oss.

  Kart
  Kart Lasselitind

  Denne siden er vist 5849 ganger