Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Rolla

  H�yde: 926 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Ibestad
  Kartblad: 1332 I Andørja
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Rolla er nok et av de mest kjente fjellene på øya, og er en flott tur sommer som vinter. For skikjøring er det mange nedfartsmuligheter mot øst, så her er det bare å velge og vrake.

  Fra Harstad tar man fergen fra Stangnes og over til Sørrollnes på Rolla. Herfra følger man veien mot Hamnvik, og etter 6-7 km parkerer man på venstre eller høyre side av veien rett etter passert Storelva (Sør-Forsa Vassdrag). Herfra følger man traktor(scooter)veien oppover på venstre side av rørgaten. Etter nest siste sving, krysser man Storelva, og tar sikte mot sørlig østrygg oppover mot Lasselitind. I forhold til raseksponering anbefales det å holde sørsiden av ryggen til det flater ut, for så å ta rake veien til Lasselitinds toppvarde. Herfra slipper man seg ned mot den lille tjønna rett nord for varden, for så å holde østkanten bortover mot Rollas toppvarde (vær obs på snøskavler her).

  I forhold til nedfart er det mange muligheter. Vi har til nå bare kjørt ned gryta mot Heimerdalen, som gir en sammenhengende flott nedfart. Ved usikre snøforhold er det kanskje tryggere å følge samme rute som opp, som også gir en meget fin, men ikke like bratt kjøring. Mellom Lasselitind og nordsiden av Rollavarden er det mange alternative nedfartsruter i østlig retning, men disse er dessverre ikke utprøvd av oss.

  Kart
  Kart Rolla

  Denne siden er vist 7567 ganger