Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • KlÃ¥ptind

  H�yde: 998 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Ibestad
  Kartblad: 1332 I Andørja
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)  (2 turer)


  Turbeskrivelse
  Klåptind er meget iøynefallende når man kommer til Engenes, og fjellet byr på mange muligheter når det gjelder skikjøring. Toppen kan også by på veldig bra utsikt.

  Fra Harstad tar man fergen fra Stangnes og over til Sørrollnes på Rolla. Herfra følger man veien til Hamnvik, og tar tunnellen over til Andørja. Etter tunnellen, følg merking mot Årbostad. Et par kilometer etter Engenes passeres en bro over Straumen. Like etter broen, ta til høyre mot Skjellelv. Etter omtrent 3 km, ta veien til venstre merket Vasskaret. Parker på venstresiden av veien når den flater ut. Herfra går det straka vegen med sikte noe til venstre for toppen. Man kommer raskt over tregrensen, og fortsetter på venstre side av knekken i terrenget. Snu så mot høyre for å nå toppunktet, der flott utsikt blant annet rett mot vestsiden av Årbostadtind kan beskues.

  Nedfarten følger mye samme vei som opp, men ved gode snøforhold kan man legge denne på den brattere østsiden av knekken. Turen til topps kan også startes på Klåpheia. Herfra er det et litt vanskelig terreng under tregrensen, men videre oppover er det greit. På nedfarten kan det nytes store og åpne flanker.

  Kart
  Kart Klåptind

  Denne siden er vist 8914 ganger