Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Fiskefjordtind

  H�yde: 999 moh.
  Fylke: Nordland
  Kommune: Tjeldsund
  Kartblad: 1232 II - Gullesfjorden
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Ikke et like kjent toppturmål som andre kjente fjell i området, og litt lang anmarsj, men absolutt verd et besøk. Toppen byr på flott utsikt og meget fin nedkjøring hvis forholdene er der.

  Fiskefjordtind har ikke like mange besøk for eksempel Kongsviktind og Strandtind, som ligger i samme område. Dette betyr ikke at kvaliteten på fjellet er noe dårligere, her kan man absolutt få meget flott skikjøring. Spesielt partiet fra toppen og ned til ca 5-600 moh kan gi skikjøring av høy kvalitet.

  Kjøringen til innerst i Fiskefjorden tar ca 40 minutt fra Harstad, og man finner grei parkering på høyresiden av veien (gitt at man kommer fra Harstad). Sommerstid går det en sti innover Sørdalen langs Dalelva (NV av elva), dette er også en merket DNT sti og man kan følge rødmerkingen på trærne innover. Vi valgte å gå inn dalen i ca 2 km, for så å følge en rygg som går mot vest/nordves opp mot en kant på ca 500 moh. Vel oppe på kanten flater det noe ut, og veien videre dreier mot vest inn mot flanken som fører helt til topps. Ikke gå opp for tidlig, man skal forbi vannet på 696 moh før man starter på den siste stigningen. Etter vannet tar man høydemeter fort, og snart kan man nyte utsikten på 999 moh.

  Selv om toppen er "bare" knappe 1000 moh, så tar turen til topps noe tid. Man bør beregne 3 til 3,5 timer opp, det tar noe tid å gå inn dalen og man bruker litt tid på å runde inn mot topphenget. Topphenget er nordlig vendt, så her kan man godt finne fint tørr snø selv sent på sesongen. Helt klart verd et besøk hvis man ikke tidligere har vært her.

  Kart
  Kart Fiskefjordtind

  Denne siden er vist 5753 ganger