Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Ullstind

  H�yde: 1078 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1534 I - Reinøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Ullstind er et populært toppturmål i Tromsø, og et utmerket nybegynnerfjell. Det er ikke over 25 grader her (som regel mindre), og dermed også forholdsvis skredsikkert. Toppen byr på flott utsikt, og man kan ofte finne gode forhold her tidlig i sesongen

  Fra Tromsø er det ca 45 minutts kjøring nordover på fastlandet, forbi Tønsvik og til Snarbyeidet. Her finner man alltid parkering, idrettslaget brøyter parkeringsplassen i høysesongen (det koster 30,- for parkering). Denne parkeringsplassen er også utgangspunktet for mange fine turer på fjellski, blant annet til Trollvassbu, så her er det ofte mange biler.

  Normalruta opp går øst/sørøst for Hestedalen, mot Svarthamartinden. Man går ikke helt opp på denne, men krysser over skaret der det er naturlig. Etter det så er det bare å sette kursen rett opp mot skitoppen på 1078 moh. Merk at dette er ikke selve Ullstinden, den ligger lengre nord, og er mer krevende å komme seg opp på.

  Turen opp gjøres normalt unna på godt under to timer, litt avhengig av om man må brøyte spor eller ikke. Vel oppe så har man flott utsikt mot Ringvassøya og Lyngen, deriblant den mektige Store Jægervasstind.

  Nedkjøringen er morsom, så lenge det er fine forhold. Den jevne, relativt slake siden, gjør at det ofte kan være fint føre på denne toppen i starten av sesongen. Det finnes andre varianter for både opp og ned, se bl.a den røde stiplete linjen. Det går også an å ta seg opp og ned fra østsiden (ikke prøvd av oss), men dette er en god del brattere enn normalruta.

  Kart
  Kart Ullstind

  Denne siden er vist 11694 ganger