Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • 1202 toppen

  H�yde: 1202 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1533 I - Lavangsdalen
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Et greit skifjell i nærheten av Tromsø, men litt lang anmarsj inn Mellomdalen gjør at dette ikke er blant favorittene. Muligheter for bratt og spennende kjøring ved stabile forhold.

  Denne toppen har en litt vel lang anmarsj sett i forhold til hvor bra skikjøring man får. Man bruker fra halvannen til to timer inn til Rundvannet, etter det tar man høydemeter effektivt.

  Kjøreturen fra Tromsø tar rundt 40 minutter, parkering finner man på høyre side av veien når man kommer fra Tromsø. Skogen er noe tett i starten, men man finner en grei trase ved å holde seg litt til venstre for midten av dalen. Vel ute av skogen, så er det bare å sikte seg inn på skaret ved Rundvannet. Videre opp her så kan man enten følge første rygg opp, eller så kan man gå langs nordenden av Rundvannet og følge sørøstryggen opp. Det er opp mot 30 grader bratt her, men det er mulig å gjøre turen relativt trygg ved klokt rutevalg. Siste biten til topps gir seg selv.

  Ned igjen er det tryggeste å følge samme vei som opp, men man kan finne flere renner i sørvestflanken til fjellet. Dette krever imidlertid veldig stabile snøforhold!

  Totalt sett en grei topp, med fin utsikt fra toppen, men det blir litt for lang anmarsj til at fjellet havner blant våre favoritter når det gjelder skifjell. Beregn 3 til 3,5 timers marsj til toppen.

  Kart
  Kart 1202 toppen

  Denne siden er vist 6606 ganger