Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Breidalfjellet

  H�yde: 889 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1534 II - Ullsfjord
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Dette er et relativt greit fjell å komme seg opp og ned på vinterstid. Kort kjøretid fra Tromsø, ikke bratt, og relativt kort gangtid. Av den grunn passer dette fint på dager med skredfare, eller tidlig i sesongen når dagene er korte.

  Start ved Nymoen, ca 25 minutts kjøring fra Tromsø. Første del av turen er noe kronglete, spesilet i det flate partiet rett etter start. Det finnes en skogsvei man kan følge, denne har også en bru hvor man kan krysse bekken i dalen. Hold på venstresiden (vest) av Breidalelva oppover, her er skogen relativt glissen og det går fort oppover. Vel ute av skogen flater det noe ut, veien gir seg selv her. Etter en stund i slakt terreng dreier man til venstre, og man kan følge to veier til topps. Veien som er markert med tykkest strek på kartet er nok den kjappeste. Siste bit til topps er en liten morsom rygg, ved ugunstige forhold kan man ta av skiene rett før denne.

  Ned igjen er det bare å ta ut linjen man ønsker. Det er mulig å kjøre bratt ned mot vannet, men da må man gjøre grundige vurderinger først. Det kan fort samle seg endel snø i disse rennene.

  Alt i alt en grei tur, den passer fint hvis man er usikker på skiferdighetene eller på korte dager i starten av sesongen. Beregn 2-3 timer opp, alt avhengig av føre og form. Tryggeste rutevalg er neppe særlig brattere enn 25 grader.

  Kart
  Kart Breidalfjellet

  Denne siden er vist 6109 ganger