Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Sørtind

  H�yde: 724 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1434 II - Tussøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Sørtind er en av flere fine topper ved Tromvik på Kvaløya. Det er kort marsjtid til topps, og utsikten er bra. Toppen er foreløpig ikke prøvd vinterstid, men østsiden kan fint vurderes som ekstratur utpå våren.

  Kjøreturen fra Tromsø til startpunktet for turen til Sørtind tar ca en time. Følg veien sørover på Kvaløya, ta av i Eidkjosen, følg veien forbi Store Blåmann, gjennom Grøtfjorden og til Tromvik. I Tromvik tar man av sørover (til venstre), på grusveien som går til Rekvik. Det er flere parkeringsmuligheter her, et greit utgangspunkt er å enten starte fra samme parkeringsplass som man benytter når man skal til Storstolpan, evt så stopper man noe nærmere Tromvik.

  Terrenget er lettgått sommerstid, og man bruker ikke så veldig lang tid til topps. Veien gir seg stort sett selv, gå opp i skaret mellom Brosmetind og Sørtind, deretter følges sørøstryggen til topps. Regn mellom 1 og 1,5 timer opp. Fra toppen er utsikten ganske så fin, spesielt når man tar den korte gangtiden med i betraktningen. I nord ser man mot Mellomtind og klatrefeltet der, samt Tromtind, en av de meste populære sommertoppene i dette området. I sør har man Skamtind, en annen anbefalt sommertopp, samt deler av Ersfjordtraversen.

  Vinterstid går det an å få noen virkelig flotte turer her ned renna på østsiden. Renna er bratt, godt over 30 grader flere steder, så det kreves stabile forhold her. Av den grunn er det kanskje mest aktuelt med sene vårturer hit. Da renna er østvendt så ligger det normalt snø her (minst) ut mai måned.

  Kart
  Kart Sørtind

  Denne siden er vist 11213 ganger