Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Vasskartind

  H�yde: 1140 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Ibestad
  Kartblad: 1332 I Andørja
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Vasskartind er én av mange flotte topper på over 1100 moh på fjelløya Andørja. Toppen ligger sentralt, og kanskje er dette øyas beste utsiktspunkt. Turen er ikke prøvd vinterstid.

  Fra Harstad tar man fergen fra Stangnes og over til Sørrollnes på Rolla. Herfra følger man veien til Hamnvik, og tar tunnellen over til Andørja. Etter tunnellen, følg merking mot Årbostad. Et par kilometer etter Engenes passeres en bro over Straumen. Like etter broen, ta til høyre mot Skjellelv. Etter omtrent 3 km, ta veien til venstre merket Vasskaret. Når det flater litt ut noen hundre meter etter knappsvingen, ta av til høyre på traktorveien som følger rett mot Aksla. Parker på høyre side ved ankomst gjerdet (større jorde). Herfra er det sti på venstre side av gjerdet, men denne blir fort utydelig når man kommer inn i skogen. Oppover aksla er der det en del småberg man må rundt. Med unntak av det første, like før tregrensen, er det kanskje greiest å passere disse på høyre side. Vel oppe på den øverste flaten begynner traversen innover sørvest-siden av fjellet. Her er det en del steinur, og høyden tas gradvis. Det anbefales å gå like i underkant av bergene man møter på. Når man er kommet bort til ryggen rett sør for toppen, beveger man seg inn i en større renneformasjon med mye små stein. Denne skal man følge helt opp til berget (her kan det være lurt å gå litt i bredden, da det er fort gjort å løse ut stein). Oppe ved berget møter man de første vardene. Vær obs på at man ganske raskt skal ut til venstre (vestover). Følg så vardene til topps, og nyt så kanskje Andørjas beste utsikt.

  Dette er en vanskelig rute å beskrive, så det anbefales å supplere beskrivelsen med bilder fra turen. Videre er det kanskje ikke anbefalt å ta denne turen i vått føre. Vi har heller ikke prøvd denne turen vinterstid.

  Kart
  Kart Vasskartind

  Denne siden er vist 6458 ganger