Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • BlÃ¥skredtinden

  H�yde: 780 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1434 II - Tussøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Blåskredtinden (av enkelte også kalt Bleskredtinden) er det eneste fjellet på Kvaløya som krever klatring for å komme helt til topps. Klatringen er flott, og ikke vanskelig, en taulengde på ca 4/4+ på klatrespråket (vår vurdering).

  Kjappeste vei til topps er nok med startsted Løvdal i Nordfjorden. Det går en fin sti inn Finndalen til man er ved innerenden av Løvdalsvannet (stien går på østsiden), etter dette er stien av mer sporadisk karkter, men da er man i oversiktilig terreng og det går fint å finne veien. Videre her kan man sikte seg inn på den store renna som topper ut sørøst for selve toppen. Denne er bratt og tidvis noe steinete, men man kommer seg direkte opp til startpunktet for klatringen. Alternativt kan man gå opp på ryggen i nærheten av høyde 689, og så gå mot toppen. Velger man dette alternativet så må man noe ned i rennesystemet for å komme til starten av klatringen, evt klatring langs ryggen. En tredje variant er å starte i dalen øst for toppen, og følge den grønne stiplede linjen inn.

  Det er stort sett greit å finne standplassen, pass bare på å ikke være for langt mot høyre. Man skal se hele siden når klatringen starter. To 50 meterstau holder, klatringen er fin og godt sikret. Like under toppen er det en flott håndtravers, før man klatrer helt til topps. Det letteste er å lage standplass på selve topplatået, og ikke ved rapellsteinen. Fra toppen er det kjempeutsikt, samt en "kloss" som utgjør selve toppen. Denne kommer man seg greit opp på, vel og merke sikret i tau. Returen er en rapell ned til første standplass, før man starter på selve gåingen tilbake til startstedet. Terrenget er som nevnt knotete, og tidvis bratt, men den flotte toppopplevelsen gjør det helt klart verd det.

  En variant som vi ikke har prøvd, men som ser veldig innbydende ut, er å gå ryggen mellom Blåskredtind og Nordfjordtind en av veiene, dette ser ut som en virkelig flott ryggtravers.

  Se også Eivind Smelands artikkel i Fjellsportgruppas (FSG) medlemsblad, Kveita.

  Kart (Klikk p� kartet for å vise bilde med inntegnet rute)
  Kart Blåskredtinden

  Denne siden er vist 11894 ganger