Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Trehørningen

  H�yde: 868 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1434 II - Tussøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Dette er ikke et av de mest besøkte fjellene på Kvaløya, men denne toppen er definitivt verd et besøk. Flott utsikt, en morsom rygg man kan følge fra havet til toppen, og en utmerket kandidat til kombinasjonen padling og topptur.

  Trehørningen er ikke det mest tilgjengelige fjellet på Kvaløya, man er enten avhengig av båt ut Ersfjorden, evt en noe lengre anmarsj enn mange andre topper i området. Dette er imidlertid et kjempegodt alternativ hvis man leter etter en dagstur med kombinasjonen kajakk og topptur. Padlingen ut Ersfjorden til Sandholmen tar en drøy time, alt etter vær og vind, deretter kan man følge den flotte nordøstryggen helt opp.

  Det er nok mulig å komme seg til topps også fra Kattfjordsiden, men dette har vi ikke prøvd, denne beskrivelsen er derfor kun fra Ersfjordsiden. Første del av turen er padling (eller annen båttransport) ut den flotte Ersfjorden. Ved Sandholmen går man i land, og da er man ved foten av fjellet. Det er flere muligheter opp, man kan gå opp i gryta øst for toppen, og så gå ut på ryggen like under toppen, eller man kan følge nordøstryggen hele veien til topps. Det siste anbefales, dette er en flott rygg som er relativt lettgått (noe klyving enkelte steder), samt kjempeutsikt hele veien til topps. Et stykke under toppen må man ut i østsiden, men dette går greit (selv om det kan se noe uoverkommelig ut på avstand). For returen kan man følge ryggen ned igjen, eller så kan man gå inn i gryta øst for ryggen for å slippe all klyvingen. Her må man bare passe på å unngå de store svaene.

  På toppen står det er stor varde, og vel oppe er det bare å nyte utsikten mot bl.a Skitntind, Middagstind, Blåskredtinden, Håja og Skamtind for å nevne noen andre flotte turmål. Ersfjordtraversen kan også sees godt fra denne toppen. First

  Kart
  Kart Trehørningen

  Denne siden er vist 15762 ganger