Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Reinspælen

  H�yde: 1118 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Kvæfjord
  Kartblad: 1232 II Gullesfjorden
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Reinspælen er Hinnøyas nest høyeste topp (bak Møysalen). Dette er en forholdsvis lang sommertur, men utsikten fra toppen er upåklagelig. Et ruvende fjell som anbefales på det sterkeste.

  Fra Harstad, følg riksvei 83 nordover, og ta av mot Borkenes i rundkjøringen på Bergseng. På Gåra, ta til venstre, og følg samme riksvei mot fergeleiet på Refsnes. Ta fergen over til Flesnes, og følg så veien mot Sortland. Ta til venstre (mot Lofast) i Langvassbukt, kjør gjennom Våtvoll, og parker på parkeringsplass på venstre side etter broen i Løbergsbukta.

  Alternativt kan man fra Harstad kjøre sørover mot Lødingen, over Kåringfjellet, forbi Lofastkrysset, og parkere på samme plass i Løbergsbukta. Tidsmessig er de to alternativene ganske like.

  I stedet for å parkere i Løbergsbukta kan man starte turen på Våtvoll, og ta sikte mot Brattfjellet (se kart). Dette alternativet gir en litt lengre marsj.

  Fra parkeringsplass i Løbergsbukta, gå tilbake over broen, og følg lia oppover mot skaret mellom Brattfjellet og høyde 445. Terrenget oppover her er forholdsvis bratt, med mye blom og annen tett vegetasjon. Ta vestover i skaret, og passer over høyde 445. På veien videre vestover langs Kobberyggen og Geitryggen er det mest hensiktsmessig å gå over de tre høydene (høyde 472, 587 og 688), da terrenget på sidene av disse høydene ikke bidrar til noe tidsbesparelse ved å gå rundt. Etter Geitryggen er det naturlig å trekke ned mot vann 639, siden dette nok er eneste plass å fylle vann på veien. Etter vannet går ferden videre oppover den bratte skråningen i rett nordlig retning. Holder man østsiden i skråningen er det mye stor og fin stein å gå på. På tilbaketuren anbefales det likevel å trekke litt mer i vestlig retning. Her kan man finne mose og annen lav vegtasjon stort sett hele veien, noe som gjerne er mer behagelig enn steinur når ferden går nedover. Etter skråningen er det litt nedover, før man skal opp på høyde 1083. Nå begynner det å komme en sti til syne, og denne er forholdsvis grei å følge helt til topps. Før toppen er det et par luftige partier, som mange nok vil finne ubehagelig. Man må blant annet forbi et lite klyveparti, der det går rett ned i Trolldalen på høyre side. Rett etterpå må man gå på en smal mosehylle i overkant av et bratt sva i vestlig retning. I tillegg er det et par partier der man må klyve ned et par bratte meter. Det anbefales ikke å gjøre toppstøtet en våt og regntung dag, men er man trygg på seg selv og høyden er disse partiene fullt overkommelige når det er tørt. Vel oppe på toppen er det bare å nyte en fantastisk utsikt.

  Kart
  Kart Reinspælen

  Denne siden er vist 12827 ganger