Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Ellendaltinden

  H�yde: 1345 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1533 I - Lavangsdalen
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Ellendaltinden er en fin skitopp i hjertet av Ellendalen, og har et rått utseende sett fra Ellendalen. Noen km anmarsj før man tar høyde for alvor, men verd turen. Kjempeutsikt fra toppen, og mye fin skikjøring ned til ca 400 moh.

  Ellendaltinden er en flott skitopp, med litt lang anmarsj. For å komme helt til høyeste punkt kreves klatreutstyr, men skitoppen, som er nesten like høy, er overkommelig for de aller fleste.

  Vanligste startsted er fra grustaket i Djupen, ca en times kjøretur fra Tromsø. Følg Ellendalen innover til den deler seg i to et stykke over skoggrensa. Her dreier man inn den navnløse dalen som går mot øst, mellom Ellendaltinden og Langdalstindane. Denne dalen følges helt til man ser over i neste dal, da runder man punkt 1018 og dreier mot nord (venstre). Gå så opp i skardet mellom Ellendaltinden og Imagaisi. Vel oppe i skardet begynner utsikten for alvor å bli bra, og det er ikke langt igjen til toppen. Følg ryggen vestover til toppen. Her slutter turen for de fleste, men skal man helt opp på høyeste punkt så må klatreutstyret på her. Pga dårlig tid valgte vi å snu på skitoppen.

  Nydelig utsikt fra toppen, bl.a mot Imagaisi, toppene rundt den Himmelske freds plass, Sfinxen og den mektige nordveggen på Guhkesgaisi (Langdalstindane).

  Skikjøringen fra toppen er meget fin, mye morsom kjøring til man kommer ned i bunnen av den navnløse dalen. Herfra og tilbake til bilen er det mer transportpreg over turen.

  Kart
  Kart Ellendaltinden

  Denne siden er vist 6914 ganger