Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Gabrielfjellet

  H�yde: 1213 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1534 II - Ullsfjord
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  En knapp halvtimes kjøring fra Tromsø ligger dette flotte fjellet. Litt tett skog i starten, men over dette en stor fin fjellside som på våren ligger badet i sol til langt på kvelden. God utsikt til bl.a Hamperokken fra toppen og eminente skikjøringsmuligheter på vei ned igjen.

  Gabrielfjellet ligger en knapp halvtimes kjøring fra Tromsø, og kan by på skikjøring av høy kvalitet. Dette fjellet er ikke så mye besøkt sammenliknet med fjellene på Kvaløya, men man kan fint få like gode opplevelser her. Da fjellsiden er nordvestvendt kan man få fine turer her langt utpå våren, vi var her 1. mai og kjørte i flott pudderføre. Dette fjellet er en god kandidat til ettermiddagsturer i mai.

  Fra Tromsø kjører man til Ramfjorden og tar av mot Breivikeidet. Her kjører man forbi kjente fjell som Fagerfjellet og Hamperokken. Parkeringsplass kan være vanskelig å finne midt på vinteren, men på våren går det greit. Det går en scootertrase opp fra Stormo, hvis man finner denne lønner det seg å følge den i starten. Høydemetrene går fort unna i skogen, og på ca 350-400 moh kommer man ut av skogen. Partiet opp til rundt 800 er bratt, og krever stabile snøforhold. Etter dette flater det ut og man kan sikte seg inn på enten 1206 toppen, eller 1213 toppen som er høyeste punkt. 1206 er raskest å nå, og gir fin skikjøring fra første meter.

  Nedover igjen er det bare å ta seg ut den linja man ønsker å kjøre, her er det mange muligheter for bratt og fin kjøring hvis det ønskes. Men, som sagt, midtpartiet kan være skummelt ved ustabile snøforhold. Siste bit gjennom skogen er ikke så bra, men det kan lønne seg å sikte seg inn på åpningen i skogen på skikjørers venstre. Da kommer man litt lengre ned før man starter slalåmen mellom bjørkene. Alt i alt et flott skifjell som absoultt er verd et besøk, ettermiddagsturer hit på våren anbefales.

  Kart
  Kart Gabrielfjellet

  Denne siden er vist 8132 ganger