Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Maritindan

  H�yde: 859 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1534 II - Ullsfjord
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Kort kjøretid (2o minutt) fra Tromsø, og mange toppmuligheter gjør Maritindan til et området som bør besøkes. Henrikskardet utgjør en gryte med 4-5 ulike toppmål, alt fra 859 til 1062 moh. Gode muligheter for bra skikjøring her

  Maritindan er på kartet et fellesnavn på flere topper i dette området i Ramfjorden, den høyeste av disse er 1062 moh. Alle toppene kan nås fra samme startsted i Sørbotn. Det kan være litt vanskelig å finne parkering her, men bussparkeringen kan fungere.

  Veien opp går gjennom noe tett skog i starten, men det er hugd ut en scootertrase litt til høyre for Fagerelva, denne følges til man er ute av skogen og i nerkanten av Henrikskardet. Vel ute av skogen sikter man seg bare inn på dagens mål, topp 859 nås ved å gå mot den første markerte ryggen og følge denne opp til toppen (ikke sørvestryggen). Skal man på en av toppene lengre inn i gryta følger man denne lengre inn før kursen settes mot høyeste punkt. Også i nord/nordøst er det fine topper som gir mye flott kjøring. Det er også mulig å kjøre ned herfra fra Fagerfjellet, men det krever at man har to biler da man kommer ned på et helt annet startsted enn Fagerfjellet.

  Kort kjøring fra Tromsø, og kjapp anmarsj gjør dette til et spennende område, særlig siden Henrikskardet ligger noe beskyttet for vind. Eneste minus med dette området er skogen i starten, men man bør ikke ekskludere dette området bare på grunn av dette.

  Kart
  Kart Maritindan

  Denne siden er vist 7257 ganger