Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Smalaktinden

  H�yde: 1246 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1533 I - Lavangsdalen
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  En drøy halvtimes kjøring fra Tromsø ligger denne flotte toppen som er relativt lite besøkt. Med 1246 moh så har man flott utsikt over både Lyngen og området rundt Lavangsdalen. Veien opp er tidvis bratt, så vinterturer hit krever stabile forhold

  Smalaktinden ligger i Lavangsdalen, ca 30-40 minutters kjøring fra Tromsø. Toppen ligger rett nord for Blåtind, og er godt synlig fra veien. Til tross for dette er Smalaktind relativt lite besøkt, både sommer og vinter. Selv om den ikke er mye besøkt, er dette en flott topp som er verd et besøk. Utsikten fra toppen er flott, denne står ikke noe tilbake for Blåtind. Vinterstid så kan toppen by på meget interessant skikjøring, ikke bare sørvestryggen, men antakelig også i nord. Vær imidlertidig oppmerksom på skredfaren her, siden opp mot nordryggen er bratt (30-35 grader?) og veldig slett, noe som skogen under denne siden bærer preg av.

  Parkering skjer like ved Smalakelva, her er det også en traktorvei man følger noen meter før man forlater denne og sikter seg inn mot toppen. Det lønner seg å følge venstreryggen mot toppen (nord/nordvest), men det går også an å gå i gryta. Denne er imidlertidig bare en eneste stor steinur, så det er hardt for knærne på vei ned igjen. Starten opp gjennom skogen er ikke veldig spennende, og det er heller ikke noen markert sti her. Vel oppe av skogen tar man høydemeter fort (les: det er bratt), og med brukbart tempo så står man på fortoppen (høyde 1244) et par timer etter start. Hovedtoppen ligger ca 100 meter øst for fortoppen, men det er ingen problem å nå denne.

  Kart (Klikk p� kartet for å vise bilde med inntegnet rute)
  Kart Smalaktinden

  Denne siden er vist 7726 ganger