Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Lille Piggtind

  H�yde: 1032 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1533 I - Lavangsdalen
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Lille Piggtind er nesten 500 meter lavere enn sin navnebror lengre øst, og mye lettere tilgjengelig. Alikevel en morsom og litt utfordrende tur som krever klyving mot toppen. Flott utsikt mot bl.a de mektige Lakselvtindane i øst

  Lille Piggtind ligger ca 45 minutters kjøring fra Tromsø (sørover), og er veldig lett synlig når man nærmer seg Lakselvbukt. Man har den spisse toppen midt i synsfeltet hele til man passerer avkjøringen mot Laksvatn. Toppen ser spektakulær ut, men oppstigningen er noe lettere enn hva det ser ut for fra veien.

  Ved avkjøringen mot Laksvatn tar man av, og følger veien ca 7-8 km. Parkering gjøres ved foten av toppen, det er flere muligheter for parkering her, den beste er på sjøsiden av veien akkurat der man har en traktorvei man kan følge i starten. Det er ingen sti mot toppen, men man følger bare traktorveien i starten, og deretter går man i en rett linje oppover. Skogen er lettgått, og man tar raskt høydemeter her. Vel ute av skogen, er det stort sett slutt på det fine terrenget, her blir det mer steinur, og marsjfarten går noe ned. Fra ca 800-850 moh og til topps blir det en god del brattere, og gåingen går over i lett klyving. Sikringsutstyr er ikke nødvendig her, men det er helt klart en fordel at det er tørt. Denne biten kan kanskje i bratthet sammenliknes med siste partiet opp til Hamperokken.

  Selve toppen er et lite flatt platå med god plass, og flott utsikt. Mot øst er det bratt ned (overheng) og kjempeutsikt mot Lakselvtindane. Lengre mot nord ser man også Holmbukttind og Jiehkkevarri. Motsatt vei har man også god utsikt, blant annet mot Blåtind (den sovende soldat).

  Er man ute etter en lettgått tur i fint terreng så er ikke dette toppen man velger, leter man deretter etter en litt mer krevende topp med god utsikt så anbefales denne. Men, som sagt, det er helt klart en fordel å ta denne toppen på en tørr dag.

  Kart
  Kart Lille Piggtind

  Denne siden er vist 8295 ganger