Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Salfjellet

  H�yde: 569 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Kvæfjord
  Kartblad: 1232 II Gullesfjorden
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  En relativt lav og enkel topp i nærheten av Harstad. Starten går ved den nye brua over til Kveøya, og etter halvannen til to timers gåing i lettgådd terreng står man på toppen. En grei topp som kan være et alternativ på dager

  Turen til Salfjellet egner seg nok best som en sommertur pga mye vegetasjon. Dette er en lett tur i lett terreng, og passer alle. Turen starter ca to km etter Straumen (retning Refsnes), her parkerer man ved en gammel gul hytte på øversiden av veien. Evt så kan man parkere drøye 200 m lengre bort langs veien. Fra veien går det en meget fin sti inn mot Salvatnet. I 2010 er denne toppen en del av "Ti på topp, Harstad", og dermed ekstra godt merket. Stien går helt inn til enden av vannet og videre sørover mot Strømsfjellet før den dreier av og følger ryggen helt opp til toppen. Denne veien er lengre å gå enn å gå rett opp (som også er mulig), men stien er god hele veien og det tar ikke så lang tid til toppen.

  Ikke av de høyeste toppene i området, men man har noe utsikt over Kveøya, samt Grytøyfjellene Nona, Trolltind og Galten.

  Kart
  Kart Salfjellet

  Denne siden er vist 7686 ganger