Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Piggtind

  H�yde: 1505 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Balsfjord
  Kartblad: 1533 I - Balsfjord
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  En krevende Lyngentopp, gjort kjent gjennom Zapffes "Fire korstog til Piggtind". En majestetisk topp som byr på flotte utfordringer vinterstid, og tøff kjøring hvis det er gode forhold. Oppstigningen mot toppen er bratt (opp mot 40-45')

  Piggtind er et landemerke i Lyngen, og udødeliggjort gjennom Petter Wessel Zappfes "Fire korstog til Piggtind" (anbefalt lesestoff). Turen er krevende, og vinterstid kreves det gode forhold for å nå til topps.

  Fra Tromsø følger man E8 retning Nordkjosbotn. Ved avkjøringen til Seljelvnes ca en mil før Nordkjosbotn tar man av mot venstre. Følg veien ca 5 km og parker på venstre side av veien like etter kryssing av en elv. Herfra går man i retning Piggtindskaret nesten helt inn til vannet. Vel inne i skaret setter man kursen opp mot skaret rett vest for hovedtoppen. Veien herfra er bratt (opp mot 40 grader), så det kreves stabile forhold. Vel oppe i skaret må man frem med klatreutstyr for å ta seg opp den siste biten mot toppen. Det er ca en taulengdes klyving/klatring (ikke loddrett) til toppen, men vinterstid kan det være vanskelig å finne noe å sikre i. Det finnes et rappellfeste, men pga mye snø så fant ikke vi det da vi var der. Siste bit til topps er lettere, og man kan tilslutt nyte en fantastisk utsikt fra en av Lyngens vanskeligste topper.

  Sommerstid er vestryggen et fint alternativ til oppstigningen, denne er tidvis luftig og kan kreve bruk av sikringsutstyr enkelte steder.

  Kart
  Kart Piggtind

  Denne siden er vist 10430 ganger