Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Vetten

  H�yde: 414 moh.
  Fylke: Nordland
  Kommune: Vestvågøy
  Kartblad: 1031 IV Gimsøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Vetten er kanskje ikke like kjent som Smørdalskammen for terrengsykling, men de to turene er ikke så veldig ulike hverandre. Begge er noe teknisk i starten, men over tregrensen er det slak og fin sykling, supplert med mye flott utsikt.

  Fra Harstad, følg veien sørover, og ta til høyre på E10 i rundkjøringen før Tjeldsundbroen. Følg E10 via Lofast mot Leknes. Nesten helt nede fra fjellovergangen kjører man av til venstre til stort gult hus (skytterhuset) rett før man kommer ned til Inner- og Ytterpollen. Her parkererer man. I nordenden av plassen står det et større skilt, og her starter stien. Denne kommer raskt inn på en slags traktorvei, og herfra og oppover er stien meget tydelig, så det skal ikke være mulig å sykle feil. Cirka halvveis kommer man til et skilt merket Finnkjerka (mot venstre). Hvis man ønsker en lengre tur så kan man ta en avstikker opp hit. Etter en seig (men greit syklende) slak langbakke kommer man opp til toppen, som også er merket. Nedfarten følger samme vei som opp.

  Den tekniske delen av ruten kommer etter en snau kilometer, hvor stien over to partier blir litt brattere og noe mer steinete. Her må nok de fleste trille mye oppover. Disse partiene er ikke så lange, og de drevne sykler dette nedover. Sett bort i fra dette, og et par bekkepasseringer der noen nok må ha et fotisett eller to, så er dette en tur som kan anbefales for syklister på stort sett alle nivåer.

  Kart
  Kart Vetten

  Denne siden er vist 4538 ganger