Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Kavringtind (Goalsevarri)

  H�yde: 1289 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Lyngen
  Kartblad: 1634 III Lyngen
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Kavringtind er en av mange klassikere i Lyngen. Dette er en forholdsvis grei tur med flere muligheter for nedfarten. Dette er en av mange topper i Lyngen som fint lar seg gjennomføre godt ut på våren.

  Fra Tromsø, følg E8 sørover. Ta enten ferge fra Breivikeidet til Svensby, eller kjør den litt lengre veien via Nordkjosbotn. Framme ved Lyngseidet tar man av ved Eidebakken industriområde, og følger forbi skytterbanen, og til veien stopper på liten parkeringsplass (ved oppdemning av Gjerdeelven). Her parkerer man. Herfra er det sti langs elven, eller man kan følge en slakere lagt ATV-vei oppover mot tregrensen. Videre holder man sørvestlig kurs inn mot den brede topprenna i nord, som følges oppover til toppen. Nedfarten følger mye samme vei som opp, der spesielt renna gir glimrende skikjøring. Andre varianter er også mulige (for eksempel baksiden), men dette er ikke prøvd av oss.

  Vær oppmerksom på at denne turbeskrivelsen er laget etter en sen vårtur til Kavringtind. Med tanke på å få skiene snarest mulig på bena fant vi dette alternativet som det beste. Likevel er det kanskje mer vanlig å starte øverst i boligområdet i Eidebakken.

  Kart
  Kart Kavringtind (Goalsevarri)

  Denne siden er vist 41972 ganger