Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Rørnestind

  H�yde: 1041 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Lyngen
  Kartblad: 1634 III - Lyngen
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  En lett tilgjengelig, og mye besøkt topp i Lyngen vinterstid. Fra toppen er det god utsikt mot klassikere som Store Kjostind og Istind, og et toppheng på rundt 400 høydemeter med utmerket skikjøring.

  Kjøreturen fra Tromsø tar rundt halvannen time, med fullklaff med ferga som går fra Breivikeidet til Svensby. Enkleste startsted er fra øverst i boligfeltet i Eidebakken, samme startsted som man benytter for å gå på Kavringtinden. Her går man langs lysløypa i starten, deretter er det enklest å følge traseen opp til skihytta. Hold ryggen på sørsida av Gjerdelva helt til man er på høyde med Kavringtinden. Da følger en slak nedoverbakke, før man kan ta fatt på siste etappe mot toppen. Hold østryggen til topps.

  Det er også mulig å følge ryggen nord for Gjerdelva opp til litt over 600 moh, og så samme vei siste biten til topps.

  Vel oppe har man flott utsikt til mange kjente Lyngenfjell, bl.a. Kavringtinden, Store Kjostind og Istind. Man har også god utsikt østover mot Kåfjordfjellene, og de flotte toppene der.

  Veien ned følger stort sett samme vei som opp. Hvis forholdene er stabile, så kan man kjøre mer inn mot midten av topphenget. Vær oppmerksom på at det her er partier mellom 30 og 35 grader, så det må være stabilt før man setter utfor her.

  Kart
  Kart Rørnestind

  Denne siden er vist 8557 ganger