Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Klemmartind

  H�yde: 983 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Balsfjord
  Kartblad: 1433 I - Lenvik
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Klemmartind er et fint skifjell i Malangen, som ikke er så mye besøkt. Litt tett vegetasjon i starten, men over skogen åpenbarer det seg fine sider for flott skikjøring. Toppen byr bl.a på fin utsikt mot sørlige deler av Kvaløya, og Senja

  Fra Tromsø kjører man sørover på Kvaløya, og gjennom Ryaforbindelsen (den undersjøiske tunnellen mellom Kvaløya og fastlandet). Vel ute av denne dreier man vestover (venstre) og kjører forbi et annet meget flott skifjell i området, Bentsjordtinden. Det er parkeringsmuligheter langs veien, et stykke etter Forøy.

  I starten er det mye skog, men man kommer seg greit gjennom denne. Ta ut en rute opp mot Rundhaugen, og fortsett opp mot Grønfjellet. Ikke gå helt opp på dette, men ta sikte på salen mellom Grønfjellet og ryggen opp mot Klemmartind. Når man kommer hit, så er det bare å følge ryggen helt til topps. Med fornuftig rutevalg, så holder man seg rundt 30 grader eller mindre hele turen.

  Utsikten fra toppen skal være meget fin, men vi hadde tette skyer rundt oss på vårt besøk, så dette kan vi ikke bekrefte. Nå skal det sies at en titt på kartet forteller oss at utsikten er veldig bra, så vi får heller komme tilbake en annen gang.

  Veien ned følger stort sett samme vei som opp, men man kan legge inn brattere varianter hvis ønskelig, og hvis forholdene tilsier at det er trygt. Siste del gjennom skogen bærer mer preg av survivalskiing enn skikjøring, men totalt sett så er fjellet verd et besøk.

  Kart
  Kart Klemmartind

  Denne siden er vist 4641 ganger