Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert s�k]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Skamtind

  H�yde: 884 moh.
  Fylke: Troms
  Kommune: Tromsø
  Kartblad: 1434 II - Tussøya
  Bilder: Vis bilder fra turen
  (tips, kjør nettleseren i fullskjerm, F11 i Windows)


  Turbeskrivelse
  Dronninga av Ersfjorden ligger langt vest på Kvaløya, og er en flott sommertur. 1-2 timers marsj til toppen blir belønnet med flott utsikt. Dette er også det vanligste startpunktet for Ersfjordtraversen

  For å komme til foten av Skamtind kjører man via Tromvik til Rekvik, dette er en idyllisk liten bygd helt ved veis ende. Ta til venstre i krysset nede ved havet, og da vil både parkeringsplass og startpunkt for turen gi seg selv.

  Veien oppover følger i starten en veldig god og markert sti, og man tar høydemeter fort. Litt lengre opp kommer man inn i en steinur, men det er ikke noe problem å finne veien videre. Alt etter form og tempo tar turen opp 1 til 2 timer, og man blir da belønnet med flott utsikt. Siste biten bærer preg av klyving, men, med mindre man har ekstrem høydeskrekk, så går det helt fint å komme seg opp her. Toppunktet er ikke veldig stort, men det er plass til flere der.

  Vel oppe har man utsikt over hele Ersfjorden, med den flotte Ersfjordtraversen, samt flott utsikt både sør og vestover. Skamtind er nok finest på sommerstid, men sikkert grei å komme seg opp vinterstid også. Skal man gå Ersfjordtraversen, så starter normalt turen her.

  Kart
  Kart Skamtind

  Denne siden er vist 17166 ganger