Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert søk]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Haukebøtind

  Det er 3 turer til denne toppen i databasen
  Velg dato under hvilken tur du vil se bilder fra
  26. Februar, 2012: Mye vind p (24 bilder)
  Da vi var noe usikre på snøforholdene, valgte vi av sikkerhetsmessige grunner å legge dagens tur til Haukebøtind. Det ligger enorme mengder med snø i skogen, men dessverre ble vårt veivalg for slakt til at dette kunne nytes fullt ut i dag. Det var en del vind og skare på toppen, men det gikk fint an også her å finne partier med mye snø. Det kan meldes om mye snikstein over tregrensen, og foreløpig har jeg ikke turt å se hvordan det står til med skisålene.
  13. Februar, 2011: Klarv (9 bilder)
  Søndag var det meldt klarvær, og i disse usikre skredtider ble turen lagt til Haukebøtind, en snill topp i så måte. Under tregrensen lå det store mengder snø, mens det nærmere toppen kunne være noe avblåst på vindutsatte områder, spesielt i nord- og østvendte helninger. Matpausen på toppen var i sur vind en kald opplevelse, og dessverre ble det av denne grunn ikke tatt bilder på nedfarten. Kjøreforholdene nedover var tidvis meget bra, og spesielt ned mot tregrensen var det store mengder tørrpudder. En kald, men likevel flott turdag på fjellet.
  10. Mars, 2008: Noe isete og hardt p (8 bilder)
  I dagens finvær ble turen lagt til Haukebøtinden, med start fra kapellet i Gausvik. Ryggen opp mot toppen har tydeligvis vært vindutsatt, for mye av det øverste partiet var veldig hardt og isete. Uansett var dette en flott tur, og utsikten fra toppen er ikke å forakte. Nedfarten bød på slak kjøring på meget varierende underlag.