Toppturer fra Troms og Nordland

[Avansert søk]
Siste kommentarer:
 • Vegard:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Nona
 • Ida Wallin Johansson:Vengsøytraversen

 • Spanstind

  Det er 8 turer til denne toppen i databasen
  Velg dato under hvilken tur du vil se bilder fra
  17. Mai, 2012: 17.mai-kaffen ble tatt p (9 bilder)
  En tur på fjellet er en fin måte å feire nasjonaldagen på, og med nystrøket skidress la vi turen til Gratangsfjellet, der Spanstind lå og ventet. Noe råtten snø i lavlandet, men denne gikk fort over i fin vårsnø. På toppen var det trekk i luften, men i vardeborgen satt vi godt, og med kaffe i hånden ropte vi hurra så høyt og langt vi klarte. Flott nedkjøring, der Einar i kjent stil avslutter med noen episke krumsprell. Gratulerer med dagen!
  07. Mai, 2011: Mye v (15 bilder)
  Det går vel aldri et år uten at man minst er én gang på Spanstind, og heller ikke denne sesongen skulle denne toppen stå ubesøkt. Vi kjørte fra Harstad i flott vær, men på Gratangsfjellet ble vi møtt av haglbyger. Det ble en noe frisk start på turen, og på ferden mot toppen hadde vi mye forskjellig vær. Vel oppe på toppen ble det på sedvanlig vis bygget borg, og kaffen smakte godt med en ustikt som kom og gikk. Vi kjørte ned i et lite godværsvindu, og de første metrene gikk i tilnærmet tørr snø. Denne ble våtere nedover, og nesten råtten mot slutten. En morsom tur, og fortsatt er det lenge til sesongen er over på Gratangsfjellet.
  17. April, 2010: Vekslende v (3 bilder)
  Etter noen dager med snøfall hadde vi forhåpninger om gode forhold på Spanstind. Bra med snø var det også, ganske kompakt i lavlandet, og forholdsvis tørr i høyden. Skydekket på toppen ville aldri helt forsvinne, og lyset var ganske flatt ned de beste sidene. Lengre ned hadde det dannet seg et fint skarelag, som skiene trivdes godt under, slik at trynings-kjøremeter-ratioen ble ganske høy. Morsomt og irriterende, og kanskje burde en nordvendt side vært valgt i dag.
  22. Mai, 2009: Ogs (9 bilder)
  Duskregn i Harstad ble avløst av sol da Bogen ble passert, så værmessig var det en flott dag på Spanstind. Vi hadde håpet å gå på ski hele veien, men i starten ble det noe lang avstand mellom snøflekkene. Spanstind viser seg nok en gang å være en fin vårtur. Det er mye variert kjøring ned fra toppen, og foreløpig ligger det meste av luggesnø i nærheten av parkeringsplassen.
  03. Mai, 2008: Flott v (8 bilder)
  Lørdagen ble turen lagt til Spanstind. Været var strålende, men ikke uventet var føret noe vått i lavlandet. Opp mot toppen ble underlaget noe fastere og tørrere, og spesielt starten av nedfarten var fin. Det er vel ikke usannsynlig at dette er en av de siste toppturene her i området, da våren så absolutt er i anmarsj. Det er noe begrenset underholdningsverdi når man i lavlandet må dra skiene opp fra myrvannet.
  24. April, 2007: En meget vellykket tur til Spanstinden (18 bilder)
  Værmelderne holdt ord, og under blå himmel kjørte vi til Lapphaugen for å ta turen opp på Spanstinden. I lavlandet begynner det å bli lite snø, men på Gratangsfjellet kunne vi ta skiene fatt fra første meter. Snøforholdene var meget bra, og turen opp gikk veldig greit. På toppen var det stort sett vindstille, og i sola kunne vi nyte brødskiva og kaffen. Nedfarten bød på tørrsnø i starten, for å gå over i solvarmet slush lengre ned. Alt i alt veldig bra kjøreforhold, og tilbake på Lapphaugen var vi enige om at turen absolutt var verdt timene i bilen.
  16. April, 2006 (14 bilder)
  Det er ikke registrert noen forsidetekst fra akkurat denne turen
  Klikk her for blider fra denne turen
  05. Mars, 2006 (8 bilder)
  Det er ikke registrert noen forsidetekst fra akkurat denne turen
  Klikk her for blider fra denne turen